12 de octubre de 2020
12.10.2020
L'Empordà

Estudiants rebutgen la universitat a distància i reclamen formació presencial

Afirmen que no hi ha "evidències empíriques" que el focus de contagi es produeixi a les aules

12.10.2020 | 19:10
Una aula buida d'una facultat universitària.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha condemnat la petició del Departament de Salut per fer classes virtuals a les universitats durant 15 dies davant l'augment de contagis de covid-19, i han apostat per la formació presencial. El col·lectiu lamenta que l'executiu català fa la petició "de manera unilateral", sense tenir en compte ni l'opinió dels rectors ni la dels alumnes. A més, el sindicat d'estudiants afirma que no hi ha "evidències empíriques" que el focus de contagi es produeixi a les aules i, ben al contrari, les considera "espai segur" pel fet que alumnes i professors porten mascareta i "respecten" les distàncies i normes de seguretat.

A parer del SEPC, el risc de contagi "es dona al transport públic", i per això reclama que s'augmenti la infraestructura, i a les "feines precàries a les quals està abocat l'estudiantat". Per això opina que el problema no és la presencialitat, sinó una "manca de recursos estructural" que fa "molt difícil" la gestió de la pandèmia.

A banda, el col·lectiu alerta que els estudiants ja han hagut de fer despeses en targetes de transport o en residències o pisos per assistir a les classes presencials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook