L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha considerat “grotesca i desproporcionada” la sentència que ha inhabilitat per desobediència el fins ara president de la Generalitat, Quim Torra. L'entitat ha demanat en un comunicat “el màxim respecte per les institucions catalanes” i pels seus representants, “escollits democràticament”.

L'associació ha convocat els alcaldes catalans a les set de la tarda davant dels ajuntaments perquè llegeixin una moció de rebuig elaborada per l'entitat que demana aquest respecte i recorda que la inhabilitació és conseqüència d’uns fets “que no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió”. També s’ha demanat que la moció de rebuig a la sentència sigui aprovada en ple.

Finalment, l'AMI també proposa que tots els ajuntaments pengin la mateixa pancarta que Torra tenia al balcó de la Generalitat i que l’ha portat a la inhabilitació, en una sentència que “deriva de la instrumentalització de diverses institucions de l’Estat, com en aquest cas la Junta Electoral Central”.

El president de l'entitat, Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva, ha ironitzat des del seu compte de twitter sobre la "democràcia plena" de l'Estat espanyol.