Els centres educatius catalans van registrar ahir dijous un total de 694 grups confinats i tres centres tancats, segons va informar la Conselleria d'Educació de la Generalitat en una actualització de dades. Són 92 grups estables més que els comptabilitzats en el balanç anterior, i també un nou centre confinat per complet.

Respecte als centres educatius afectats a les comarques gironines, el portal Traçacovid habilitat per Educació en mostra cinc de nous en comparació amb l'última actualització. Es tracta dels centres Sant Gabriel (Torroella de Montgrí), Cor de Maria (la Bisbal d'Empordà), l'escola Castellroc (Castellfollit de la Roca), i l'escola Vedruna (Girona) i l'escola Bell-lloc del Pla (Girona).

Les dades d'Educació confirmen que, dins la comunitat educativa, hi ha un total de 1.325 persones positives, 202 més que en l'últim balanç. D'aquestes, 1.153 són alumnes, 163 docents i personal administratiu, i 9, personal extern. D'altra banda, es troben en situació d'aïllament domicilari 13.579 persones, 2.984 més. En aquest cas, 12.471 corresponen a l'alumnat, 961 són professors i personal administratiu, i 147 és personal extern.

Pel que fa als centres tancats, es mantenen confinades de forma total les guarderies Petit Montessori i la municipal de Gràcia, les dues a la ciutat de Barcelona, a les quals se suma la Bambarol d'Almenar, al Segrià. Representen un 0,06% de tots els centres.

D'altra banda, ahir també van començar els cribratges a centres escolars que tenen per objectiu detectar casos asimptomàtics de coronavirus i tallar cadenes de transmissió. El primer va ser l'escola Puig Agut, de Manlleu, que, a més, és poblacional. Aquest centre té, per ara, tres grups confinats. Els departaments d'Educació i Salut preveuen dur a terme fns a 500.000 proves PCR des de centres educatius.