19 de setembre de 2020
19.09.2020
L'Empordà
Seguretat ciutadana

Detinguts els responsables d'una entitat cannàbica per vendre marihuana a menors

El personal de l'associació incomplia la normativa i distribuïa droga de manera il·lícita

19.09.2020 | 11:38
Detinguts els responsables d'una entitat cannàbica per vendre marihuana a menors

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat, juntament amb membres de la Unitat Kilo de Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat, van detenir, el dijous 17 de setembre, tres homes de nacionalitats espanyola, colombiana i maliana, d'edats compreses entre els 20 i els 52 anys i veïns de Barcelona i l'Hospitalet, que gestionaven una associació de consum de cànnabis, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar quan una dotació de Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat va localitzar, un menor d'edat, en possessió de diverses bosses amb marihuana i els agents van aconseguir esbrinar que la droga provenia d'una associació cannàbica, al barri de Pubilla Cases, del municipi.

Arran de les primeres indagacions, es va establir una investigació en col·laboració entre ambdues comissaries i durant els dispositius policials es va detectar que, el personal de l'associació subministrava droga a persones no sòcies, en ocasions en quantitats superiors a les legalment autoritzades i a persones que no les consumien in situ, sinó que se les emportaven a l'exterior.

Durant la investigació, els agents van detectar que l'activitat estava dirigida per un home i que col·laborava el seu fill i una tercera persona. Les gestions van permetre esbrinar que un dels tres homes havia subministrat la droga al menor identificat inicialment.

Finalment, la tercera setmana de setembre els investigadors van realitzar una entrada i registre al local de l'associació, on van decomissar més d'un quilo de drogues preparades per a la seva distribució i consum. Els agents van detenir els tres homes investigats, que van quedar en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, a l'espera que els citi el jutge. Així mateix, també es van denunciar penalment dos homes, per col·laborar amb els detinguts en l'activitat, i es van denunciar administrativament catorze clients de l'associació, per possessió o consum de substàncies. El local de l'associació va quedar clausurat i precintat de manera cautelar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook