El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llançat un missatge de "serenitat i tranquil·litat" a famílies, mestres i alumnes un dia abans de l'inici del curs i ha assegurat que s'han esforçat molt perquè les escoles siguin "un lloc segur". En un vídeo publicat a les seves xarxes socials, el president ha insistit que saben "en cada moment què s'ha de fer" i ha dit que "no hi ha res més important que les escoles". Torra també ha agraït a tota la comunitat educativa la seva tasca en adaptar el curs escolar al coronavirus i ha lloat especialment tots els mestres, a qui ha volgut agrair tota la seva dedicació des del 13 de març, quan es van tancar els centres escolars.

Torra ha volgut posar en valor "totes les hores que els docents han estat al costat dels alumnes acompanyant-los perquè ningú es quedi enrere" i ha remarcat el rol integrador que juguen les escoles.

En el seu missatge el president també ha assegurat que saben "en tot moment què s'ha de fer". A més, ha emplaçat tots els alumnes a "aprofitar cada hora" i els ha assegurat que tenen "tot el país al seu costat acompanyant-los i vetllant per la seva seguretat perquè tot vagi bé".