El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat al Tribunal Suprem, amb seu a la plaça de la Vila de París de Madrid. A l'interior s'hi celebra aquest dijous la vista pel procés d'inhabilitació que podria apartar-lo del càrrec si es confirmar la sentència del TSJC per haver desobeït la instrucció de retirar de la façana del Palau de la Generalitat la pancarta que reclamava llibertat per als presos i els exiliats i lluïa un llaç groc. Torra ha arribat acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès, de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, dels líders d'Òmnium i l'ANC, Marcel Mauri i Elisenda Paluzie, dels diputats al Congrés de JxCat Laura Borràs i Sergi Miquel, dels d'ERC Montse Bassa i Gabriel Rufián, i del de la CUP, Albert Botran.

L'esposa del president, el diputat de Demòcrates al Parlament, Albert Castellà, i part del seu equip més proper al Palau de la Generalitat completaven la comitiva que acompanyava Quim Torra. Fins a l'interior del tribunal l'han acompanyat Aragonès i Budó. Abans de l'arribada del president a la plaça de la Vila de París, els partits independentistes i Òmnium han volgut fer declaracions a la premsa per mostrar el seu suport al president i el seu rebuig a una possible inhabilitació de Torra.

Quan hagi acabat la vista del Suprem, el president -que noi podrà intervenir a l'interior del tribunal- es traslladarà a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid per fer una declaració institucional.