Catalunya va sumar 884 nous casos de coronavirus confirmats per PCR, elevant la xifra total als 119.109, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 205 positius més que els reportats dimecres. La xifra de casos amb totes les proves és de 142.296 (977 més en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.133 persones, vint més que en el darrer balanç. D'aquestes, nou són a la ciutat de Barcelona i deu més a la resta de l'àrea metropolitana. Els ingressats als hospitals baixen en onze persones i són ara 720. D'aquests, 127 estan a l'UCI, quatre menys que la darrera actualització. El risc de rebrot puja tres punts, de 175,69 a 178,67. La velocitat de propagació també ho fa lleugerament, passant de 0,96 a 0,97.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot segueix per sota dels 200 però puja respecte a dimecres. Entre els dies 17 i 23 d'agost, aquest indicador estava en 207,02 -per sobre de 100, el risc de rebrot es considera alt. Durant la setmana del 24 al 30 d'agost va passar a 201,97 i ara -setmana del 31 d'agost al 6 de setembre-, se situa en 178,67, tres punts més.

D'altra banda, el Departament de Salut va confirmar un brot de coronavirus a la tercera planta de l'hospital Santa Tecla de Tarragona amb vuit sanitaris i un pacient contagiats. El primer cas es remunta al 2 de setembre quan un professional amb símptomes compatibles amb la malaltia es va sotmetre a una PCR i va donar positiu. Arran d'aquest resultat es va confirmar el positiu d'un contacte estret d'aquesta persona i, posteriorment, un cribratge a tots els treballadors de la planta va confirmar sis contagis més de professionals. El cribratge fet als pacients ingressats en aquesta planta ha permès detectar un cas asimptomàtic. Ahir van començar a fer proves als pacients donats d'alta en els catorze dies previs a la detecció del primer cas.

Vaga del 21, 22 i 23 de setembre

Finalment, uns 3.500 metges interns residents (MIR) dels hospitals i centres d'atenció primària de Catalunya estan cridats a fer vaga els dies 21, 22 i 23 de setembre per reclamar millores formatives, laborals i retributives. El col·lectiu de residents té el suport del sindicat Metges de Catalunya, que va presentar ahir la convocatòria de vaga al Departament de Treball. Els MIR denuncien unes condicions «precàries» que s'han «agreujat» amb la crisi del coronavirus. Algunes de les principals reivindicacions són tenir temps per dedicar a la formació o increments en sous actualment mileuristes. El col·lectiu està obert a negociar amb Salut abans i durant l'aturada però es mostra escèptic.