Un passatger sense bitllet va atacar brtualment un vigilant de seguretat de Ferrocarrils a Terrassa. L'home s'havia saltat el control d'accés sense pagar va ser advertit pel vigilant. El passatger es va posar tan violent que fins i tot va mossegar a l'agent de seguretat en una cama i fins i tot li va arrencar un petit tros de carn. Per intentar reduir-lo van caldre diversos companys del vigilant. El succés va tenir lloc a l'estació de Vallparadís Universitat aquest dimecres. L'home va acabar essent reduït i detingut pels Mossos. El vigilant ha resultat ferit lleu.

Catalunya figura en un informe de l'Associació de Directors de Seguretat Privada (Adispo), com una de les comunitats amb més agressions als vigilants de metro i rodalies durant el primer semestre del 2020. Segons aquest informe, difos per Antena 3, la comunitat catalana acapara la major part de agressions, nou, enfront de les set de Balears o sis de País Basc.

El sindicat ADN sindical, majoritari en el sector de la seguretat privada, ha demanat equipar els vigilants amb càmeres portàtils per «contrarestar els vídeos esbiaixats sobre les actuacions dels companys i fiscalitzar les seves intervencions, tant les bones com les dolentes".