La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, va demanar a ERC que «per una vegada sigui valenta», s'allunyi de l'estratègia de «confrontació» que propugna el president de la Generalitat, Quim Torra, i aposti per una «negociació intel·ligent» amb l'Estat per tal d'aconseguir més recursos per a Catalunya.

La dirigent socialista va fer aquesta crida als republicans en una entrevista a Efe, a pocs dies que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuneixi amb el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per abordar el projecte pressupostari per a 2021.

«Que per una vegada ERC sigui valenta, que no es lliuri a la confrontació i que pensi en el conjunt de Catalunya. Que faci una negociació intel·ligent, que se sent amb el Govern i que parli», va exposar Granados.

En parlar de «negociació intel·ligent», la vice-primera secretària de el PSC dona un gir més a l'expressió «confrontació intel·ligent», que va usar l'expresident català Carles Puigdemont fa un parell de setmanes a Prada de Conflent (França) per definir quina havia de ser, en la seva opinió, la línia d'actuació de l'independentisme per als pròxims mesos. Granados va amentar que el líder de JxCat persisteixi en la defensa d'una via que ja s'ha demostrat que «no aporta res positiu a Catalunya» iva demanar a ERC que no es deixi arrossegar per la «pressió» dels sectors postconvergents en contra del diàleg.

«Que per una vegada no els vencin el pols, que sempre acaben cedint. En el moment en què Puigdemont i Torra comencen a estrènyer, Aragonès i ERC acaben cedint i el que semblava que era la seva aposta deixa de ser-ho», va insistir.