Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte un home de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Terrassa, per haver assassinat presumptament la seva germana, de 51 anys.

Segons un comunicat de la policia catalana, l'agressió va passar cap a un quart de deu del vespre en un domicili situat a l'avinguda Josep Tarradellas de la ciutat egarenca. En arribar al lloc dels fets, els agents van comprovar que la dona era morta. Per aquesta raó van detenir el seu germà, que també es trobava a l'habitatge, com a presumpte autor de l'homicidi. El detingut ha de passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa en les pròximes hores.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'arrestat té antecedents de violència familiar. Concretament, el jutjat d'Instrucció 4 de Terrassa va fer un judici ràpid al detingut per maltractament i amenaces lleus a la seva germana per uns fets que van tenir lloc l'1 de maig del 2019. El magistrat li va suspendre la pena de presó de sis mesos a canvi de què l'acusat ingressés a un centre de desintoxicació i que complís l'ordre d'allunyament.

El Govern de la Generalitat va condemnar ahir el «feminicidi» i va expressar «el seu sentit condol a la família de la víctima». La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va reiterar «el compromís del Govern de per avançar en l'erradicació de les violències masclistes i la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants».

L'Ajuntament de Terrassa va realitzar ahir un minut de silenci a les set de la tarda al Raval de Montserrat «com a mostra de condol i rebuig pel presumpte feminicidi». A més, es va reunir la taula dels feminicidis de la ciutat.

CCOO també va condemnar a través d'un comunicat l'assassinat i va expressar el seu «rebuig» a una «violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones».