El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, considera «imprescindible» allargar els EROs que afecten al turisme fins a l'inici de la temporada vinent.

Així ho ha declarat davant els mitjans de comunicació en una visita al mercat de Palafrugell aquest diumenge al costat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; el president d'ERC en el Parlament, Sergi Sabrià, i l'alcalde de Palafrugell, Jordi Piferrer.

Per al conseller d'Economia, «el repte més important i immediat que té el sector turístic és poder afrontar la temporada vinent amb unes condicions molt més òptimes».

Aragonès ha explicat que el Govern s'ha reunit amb professionals del turisme de la Costa Brava centre i ha destacat la importància del mateix, ja que "representa el 12% del PIB de Catalunya".

Sobre el sector en aquesta zona ha remarcat que «ha fet un esforç molt important els últims anys, millorant la destinació i apostant per la qualitat i el valor, i no tant pel volum i la quantitat».

També ha valorat «l'esforç dels professionals del sector turístic durant aquests mesos per mantenir els establiments oberts i garantir l'acolliment dels ciutadans del país».