El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir que Catalunya viu una situació «complexa» per la pandèmia de coronavirus i va amenaçar amb prendre mesures «més dràstiques» si persisteix l'evolució negativa del covid-19. Torra va llançar aquest missatge a través de la xarxa social Twitter i després de la seva reunió de seguiment de la crisi en la Generalitat.

«Estem davant una situació complexa i, si continua l'evolució que hem analitzat avui en la reunió de seguiment, hauríem de tornar a prendre mesures més dràstiques», va dir Torra. El president va demanar «màxima precaució a tota la ciutadania per protegir-se del covid-19». «Més que mai: mascareta-distància-mans», va incidir en el seu missatge.

Prioritzar els recursos

Torra va defensar així mateix prioritzar «tots els recursos disponibles» per afrontar la crisi econòmica i social provocada per l'emergència sanitària del coronavirus, que considera que ha afectat especialment el turisme, el comerç i la cultura.

«Necessitem els recursos del dèficit de l'1%, els romanents i els superàvit dels ajuntaments, necessitem tots els recursos disponibles. És ara o mai», va advertir en una entrevista de TV3 en el marc d'un programa per la sisena edició dels premis Honor Talent Cambra, ha informat el Govern en un comunicat.

Torra va destacar el compromís de l'executiu català per salvar llocs de treball i empreses, després de recordar que han aprovat el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social, que planteja avançar cap a una Catalunya «equilibrada, en xarxa i verda». «Necessitem que tothom pugui tirar endavant els seus projectes de vida professionals i personals des de qualsevol punt del país», va sostenir.

Sobre l'emergència sanitària de la covid-19, el president de la Generalitat creu que ha demostrat «la necessitat d'una reforma estructural a fons del sistema de salut i sociosanitari», perquè tots dos estiguin units.

El president de la Generalitat també va recalcar que no es pot «pensar mai més» que el sistema sociosanitari pot tirar endavant amb els recursos amb els quals funcionava.