El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va assegurar ahir que «Espanya és el pitjor país d'Europa» i que Catalunya ha d'avançar cap a la independència, ja que té la capacitat d'equiparar-se a estats com Holanda, Suècia, Finlàndia o Dinamarca.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Canadell va dir que la crisi de la covid-19 ha situat Espanya a la cua de la Unió Europea, principalment en termes econòmics, amb una de les caigudes més grans del PIB i taxes d'atur, però també de salut pública, amb el pitjor nivell de morts per coronavirus per habitant de la Unió, va assenyalar.

«És com el Titanic, que s'enfonsa i continuem tocant el violí», va declarar l'empresari independentista, que creu que Catalunya ha de «resoldre el tema del procés» i avançar de forma urgent cap a la secessió perquè és el que convé a les empreses.

«A Catalunya li correspon ser una Holanda, una Suècia, una Finlàndia o una Dinamarca», va apuntar el president de la Cambra de Comerç, que va recordar que Catalunya compta amb un potencial industrial i turístic més gran que el d'aquests països del nord d'Europa.

«Ells el que tenen és que cada any el 40% dels impostos que paguen els seus ciutadans no se'ls porta ningú, se'ls queden», va indicar Canadell en al·lusió al dèficit fiscal i d'inversions que pateix Catalunya.

L'empresari es va mostrar convençut que si Espanya invertís a Catalunya el que li correspon, aquesta «superaria el PIB de Madrid en cinc anys en dos o tres punts sense cap tipus de dubte».

Llista conjunta independentista

El president de la Cambra de Barcelona aposta per la configuració d'una llista conjunta independentista, que aglutini fins i tot la CUP, de cara a les properes eleccions a la Generalitat, encara sense data prevista.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Canadell es va mostrar partidari d'elaborar «una llista a l'escocesa» que sigui transversal i que agrupi tot l'espectre independentista català: l'entorn postconvergent, ERC i la CUP.

«Ens juguem acabar el procés, és un moment únic», va afirmar. Creu que el procés independentista «no es pot enquistar ni allargar deu anys més» i que en la pròxima legislatura s'hauria de resoldre aquesta qüestió.