El sindicat policial USPAC reclama que la unitat dels Tedax sigui present les 24 hores del dia, de forma descentralitzada i amb presència física a tot el territori. USPAC ha denunciat a través d'un comunicat que el conseller Miquel Buch "pretén desmantellar la capacitat operativa dels Tedax" coincidint amb "l'aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, on van ser peça fonamental". Denuncien que des de la Subdirecció General de Recursos Humans s'ha planificat que a partir del 5 d'octubre de 2020 "desapareguin les guàrdies de 24 hores" dels Tedax i "la recentralització d'algunes unitats actualment repartides pel territori". Això suposarà una "reducció del 50% de la capacitat de resposta a qualsevol atemptat, explosió o incidència".

A través d'un comunicat, el sindicat denuncia que es volen fer desaparèixer els torns de 24 hores en diferents indrets i "es volen substituir per equips de guàrdies no presencials que no podran donar una resposta immediata ni podran donar resposta a múltiples escenaris d'un atac terrorista com va ser els atemptats del 17-A".

Denuncien que al capdavant de Recursos Humans hi ha una persona que "no sap absolutament res" d'operativa policial i lamenten que "des d'un despatx planifica a 17.000 efectius per acontentar els polítics de torn". "Tant el cap i sotscap de Tedax són comandaments ficats a dit i que no tenen l'especialitat ni han actuat mai com a Tedax", lamenten, i afegeixen que "desconeixen absolutament el funcionament d'un cos especial que porta 39 anys al servei dels ciutadans de Catalunya i són incapaços de planificar les necessitats operatives al territori".

Segons ells, la nova planificació "posa en risc" la seguretat de tots els ciutadans. "No hem après res en els darrers 40 anys, ans al contrari, estem involucionant tant en la situació dins del cos, com en el nostre deure de protegir els drets i llibertats dels ciutadans", lamenten. Al mateix temps, asseguren que "es necessita un canvi radical en la gestió del Departament d'Interior, gent que sàpiga la realitat del cos i que no sacrifiquin als mossos pels seus interessos personals".