Carles Puigdemont ha estat escollit nou president de Junts per Catalunya amb el 99,3% dels vots dels afiliats i Jordi Sànchez serà el secretari general de la formació amb el 94,23% dels vots.

Les quatre vicepresidències les ocuparan Jordi Turull (93,47% des vots), Elsa Artadi (88,12%), Anna Erra (79,15%) i Josep Rius (73,66%), mentre que David Saldoni serà el nou secretari d'Organització i Teresa Pallarès serà la secretària de Finances.

Un total de 2.130 afiliats han participat en aquestes eleccions -un 56,19% del cens-, que s'han celebrat de manera telemàtica. En aquestes eleccions només hi competia una única candidatura tant a la presidència i secretaria general com a la resta de l'executiva.

Els afiliats també han escollit la resta de membres de l'Executiva Nacional -un total de 18 persones-, tots ells amb un suport superior al 59%. Els nous integrants de l'executiva amb més vots han estat la diputada al Congrés i exconsellera de Cultura, Laura Borràs, que ha obtingut el 92,82% dels vots; la també diputada al Congrés i fins fa poc vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, amb el 83,43% dels vots; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, tots dos amb el 82,86% de suports.

Completen l'executiva Albert Batet, Gemma Geis, Aurora Madaula, Mònica Sales, Josep Andreu, Maria Àngels Cabasés, Violant Cervera, Francesc Colomé, Jordi Fàbrega, Joaquim Jubert, Toni Morral, Irene Negre, Marcel Padrós i Aleix Sarri.

Totes els candidatures han concorregut sense contrincants, ja que l'única llista alternativa presentada, que incloïa opcions a la secretaria general, secretaria d'Organització i secretaria de Finances, va acabar-se retirant. Estava liderada per Josep Sort.

Fins aquest diumenge al migdia s'ha pogut participar als comicis, en els que un total de 3.791 afiliats constaven al cens. El president de la mesa del congrés fundacional del partit, Lluís Puig, ha celebrat la participació dels associats al procés i ha assegurat que es va "pel bon camí" perquè ells mateixos van dir que el partit s'havia de construir "sobre la base de la participació i la democràcia interna". A més, ha emplaçat els nous membres dels òrgans de govern "a treballar de valent per construir el partit".