El conductor d'un turisme que circulava sota els efectes de l'alcohol va atropellar mortalment un ciclista dijous a la nit i va ferir de diversa consideració quatre més a Sant Pere de Vilamajor, a la província de Barcelona, segons va informar ahir el Servei català de Trànsit (SCT). Els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació, van detenir l'home acusat de cinc delictes: homicidi per imprudència, conducció sota els efectes de l'alcohol, lesions per imprudència, conducció temerària i danys.

A més de la víctima mortal, que tenia 44 anys d'edat i era veí de Vilanova del Vallès, en aquest greu atropellament van resultar ferits altres quatre ciclistes. Un d'ells es troba en estat crític i va ser traslladat a l'hospital de Sant Pau; un altre està greu i va ser portat a l'hospital de Granollers, i dos es troben estat menys greu i van acabar sent atesos a l'hospital de Sant Celoni. L'atropellament múltiple a aquest grup de ciclistes es va produir a la carretera BP-5107, concretament al punt quilomètric 44,4, a l'altura de la localitat de Sant Pere de Vilamajor.

Els Mossos van rebre l'avís de l'accident poc abans de les nou de la nit de dijous, i fins al lloc on es va produir aquest atropellament es van desplaçar 10 patrulles de la policia catalana, tres dotacions de Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que a més d'atendre les ferides de les víctimes van oferir suport psicològic. Amb la víctima mortal de dijous ja són 65 les persones que han perdut la vida a la xarxa viària interurbana aquest any.