La patronal de l'oci nocturn Fecasarm va reaccionar ahir amb rebuig i indignació a l'anunci del Procicat que ordena tancar totes les discoteques, sales de ball i sales de festes de Catalunya per frenar l'allau de contagis per coronavirus dels últims dies originats a locals d'oci i la dificultat de seguir-ne la traçabilitat.

El secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, va lamentar ahir que no sabien res de la mesura i va denunciar que s'aprovava un divendres a la tarda, per la qual cosa «ja no tenim marge de maniobra». En aquest sentit, va advertir que haurien d'enviar els treballadors a casa, i va denunciar les pèrdues econòmiques que patirà el sector, que s'afegiran a les que ja arrosseguen a causa del confinament del març passat.

Per a Boadas la mesura que va aprovar el Procicat està «totalment fora de lloc», i va criticar, a més, la manca de voluntat de diàleg del Govern. «Fa quinze dies que ni ens contesten», va assegurar visiblement enutjat.

El portaveu també va recordar que al darrere del sector de l'oci nocturn hi ha «interessos molt importants, famílies, deutes...», i va assegurar que la mesura de la Generalitat els deixa «totalment a l'estacada».

A parer del portaveu de Fecasarm, abans de prendre una mesura d'aquest tipus s'hauria d'haver aprovat un pla d'ajuts per al sector, i a banda va denunciar que l'ordre del Govern va «en contra de les recomanacions de l'OMS», que aposten per tancar locals allà on hi ha brots de forma selectiva, «no de manera indiscriminada» tal com s'ha decidit.

Per últim, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, va acusar el Govern d'actuar amb «mala fe i nocturnitat» i va reclamar diàleg amb el sector i un pla d'ajuts per pal·liar els efectes econòmics que tindrà la decisió presa.