La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat aquesta tarda que a la ciutat de Lleida i set municipis més de la comarca del Segrià es tornarà a aplicar un confinament parcial de la població davant l'augment dels casos de transmissió de la Covid-19.

Vergés ha anunciat que les poblacions afectades per aquest confinament parcial seran Lleida, Alcarràs, Seròs, Soses, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les unitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

A l'interior dels municipis, la mobilitat fora del domicili només es pot realitzar per motius laborals, sanitaris, assistència o cura de persones que ho requereixin, desplaçament a entitats financeres, compra d'aliments, beguda o altres matèries primeres, així com altres compres amb cita prèvia.

A partir d'aquesta nit, no es permeten les trobades o reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit privat com en el públic, excepte les activitats laborals o el transport públic, segons informa Protecció Civil de la Generalitat a través de Twitter.

Les botigues d'alimentació seguiran obertes, mentre que en els altres comerços serà necessària la cita prèvia.

Els centres d'activitats d'estiu per a infants i joves seguiran oberts, però la restauració només podrà treballar per a les entregues a domicili.

Pel que fa als centres esportius i culturals han de romandre tancats i només es podrà practicar esport en grup amb persones que formin part del grup de convivència.

La consellera ha indicat que tot i que han reduït l'índex de transmissió a Lleida, al Segrià hi ha hagut un augment de 190 casos des d'ahir i 691 en l'última setmana.

El percentatge de persones a les quals se'ls practica una prova de la Covid-19 i resulten positius és molt més gran al Segrià, del 35%, que la mitjana de la resta de Catalunya, on se situa entre el 5 i el 10%.