26 de maig de 2020
26.05.2020
L'Empordà

Infectòleg de Vall d'Hebron: «En dues o tres setmanes el virus serà marginal»

Benito Almirante ha defensat que aviat la propagació de virus serà mínima i que els rebrots de gran magnitud són "improbables"

26.05.2020 | 06:30
Imatge recurs del Pabelló Salut Vall d'Hebron de Barcelona

El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Benito Almirante, ha afirmat que el coronavirus es troba en la fase final i que "és molt probable que en dues o tres setmanes sigui absolutament marginal".

En una entrevista a la televisió municipal de Barcelona, Betevé, Almirante ha defensat que aviat la propagació de virus serà mínima i que els rebrots de gran magnitud són "improbables".

L'infectòleg ha manifestat que, després de l'evolució de la malaltia i les mesures de protecció i confinament de la població, "la malaltia va a la baixa i és molt probable que en un període de dos o tres setmanes sigui absolutament marginal".

Almirante compara l'evolució de la Covid-19 amb la d'altres malalties víriques com la grip, que "té també una pujada molt important, un patró que dura diverses setmanes i un descens gradual fins que pràcticament desapareix en l'època estival".

"El comportament del coronavirus és molt similar a la grip estacional", afirma l'especialista, que confirma que els nens i adolescents no pateixen la malaltia i tenen un risc molt baix de transmetre-la entre ells mateixos o altres persones.

Això es deu, segons el metge, al fet que tenen poc desenvolupada una molècula que tenen els adults en la mucosa respiratòria i que serveix al virus per infectar, com una mena de receptor que propaga la infecció a la resta de l'organisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook