El nombre de persones hospitalitzades en centres de les comarques de Girona per coronavirus ha tornat a caure per quart dia consecutiu, i se situa actualment fregant els 200. Ara mateix en els centres de la demarcació hi ha 201 pacients que necessiten atenció per la SARS-CoV-2, o el que és el mateix, 23 menys que ahir. A més, també ha caigut el nombre de malalts en estat greu i ara són divuit els que es troben en aquesta situació a la Regió Sanitària de Girona. Una altra bona dada ha estat la baixada de professionals afectats per la covid-19. En concret, n'hi ha 50, catorze menys que aquest divendres. És la xifra més baixa de sanitaris malalts per coronavirus des del 19 de març.

Dilluns, la demarcació se situava per primer cop per sota dels 300 hospitalitzats, una situació que no s'havia produït almenys des del 31 de març, que va ser el dia que Salut va començar a informar sobre el nombre de pacients ingressats. Concretament, dilluns hi havia 299 hospitalitzats.

Dimarts hi va haver un repunt lleu que va tornar a situar la demarcació en els 300 ingressos exactes. Dimecres hi va haver un nou descens en el nombre d'hospitalitzacions i, segons les dades de Salut, fins a aquest dissabte s'ha mantingut la tendència a la baixa. Actualment, hi ha 201 malalts ingressats, 23 menys que ahir i 63 menys que dijous.

El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

Segons les dades de Salut, actualment hi ha divuit pacients ingressats en estat greu, dos menys dels que hi havia ahir i suposa la xifra més baixa des del 21 de març. A la regió sanitària no hi ha hagut cap augment de malalts de gravetat des del dia 29 d'abril, fa setze dies, quan n'hi havia 59. El màxim de pacients en estat greu a la demarcació durant el pic de la pandèmia va ser el 3 d'abril, amb 108.

Durant dotze dies seguits, a la regió sanitària havien disminuït dia rere dia el nombre de professionals sanitaris contagiats. Aquesta tendència es va trencar dimarts. Segons les dades, hi havia 104 sanitaris diagnosticats de covid-19, cinc més que dilluns quan n'eren 99. Dimecres hi va tornar a haver un descens en el nombre de contagis que situava els professionals contagiats en 83. El nombre de professionals afectats per la pandèmia s'ha reduït dia a dia fins a aquest dissabte. Actualment hi ha 50 sanitaris afectats, catorze menys que ahir.

El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.