Els Mossos d'Esquadra tenen constància que fins a quatre col·lectius tenen la voluntat de convocar concentracions l'1 de Maig, Dia del Treball, i han avisat que, si es produeixen, estendran acta de denúncia a les persones i actuaran amb "congruència, oportunitat i proporcionalitat".

Fonts del departament d'Interior de la Generalitat han explicat que treballaran d'acord amb el que s'estableix en el marc de l'estat d'alarma per coronavirus que limita la presència de les persones en la via pública: "El que és segur és que aixecarem un acta a totes les persones que estiguin".

Han relativitzat el fet que hi hagi convocatòries, recordant que també va haver-hi l'anunci d'una manifestació la setmana passada al Parlament en el marc de l'aprovació dels Pressupostos, i en la qual no va assistir ni una persona: "Una cosa és el que es diu a xarxes i l'altra és el que acaba passant".

Les mateixes fonts han explicat que ara, amb el decret de l'estat d'alarma, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "ha dictat una resolució en la qual diu que el departament d'Interior no és competent" davant aquests fets, i qui ha de precisar com actuar és la Delegació del Govern central.

"Actuarem com actuaríem sempre, a més dels criteris de la Delegació", han precisat, i han explicat que enviaran una comunicació formal a la Delegació preguntant quina és la situació de les manifestacions comunicades i quines són les directrius que donen.