Més d'un milió d'autònoms que van sol·licitar l'ajut extraordinari per cessament d'activitat i han rebut el vistiplau de la Seguretat Social cobraran la prestació aquest dijous, 30 d'abril, després que el Govern espanyol abonés un primer pagament el passat 17 d'abril.

En concret, els treballadors per compte propi que ja van rebre el 17 d'abril els primers 30 dies d'aquest suport (més de 919.000 persones), aquest dijous rebran la prestació corresponent a 17 dies (del 14 d'abril al 31 d'abril).

Els autònoms que van quedar fora del pagament per la falta de documentació o problemes informàtics cobraran un total de 47 dies de prestació, i els autònoms que hagin presentatles sol·licituds al març o la primera quinzena d'abril, el 31 de maig rebran la prestació corresponent a 77 dies.

També a final de maig, els autònoms que van presentar la sol·licitud durant la segona quinzena d'abril cobraran 47 dies. Segons va assenyalar ATA a Europa Press, aquests ajuts extraordinaris que van començar el 14 de març acabaran el 31 de maig (prestació única de 77 dies).

Fins el 21 d'abril es van resoldre favorablement 1.039.598 prestacions i se n'han denegat 38.605, de les quals 3.685 desistides. Segons va informar el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, la taxa d'acceptació supera el 90% i ara com ara encara queden 76.722 sol·licituds pendents de resoldre.

Segons el Ministeri, fins el 22 d'abril, la Seguretat Social havia rebut més d'1,1 milions de sol·licituds, la qual cosa suposa que el percentatge de treballadors per compte propi que han sol·licitat la prestació se situa en el 35,5% dels cotitzadors.

El passat 17 de març, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest ajut extraordinari, diferent al cessament d'activitat ordinari, al qual es poden acollir els autònoms que hagin tancat el negoci per la crisi o que hagin reduït de manera significativa l'activitat.