El president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà demà a Pedro Sánchez que aixequi l'estat d'alarma o bé que permeti a la Generalitat ser l'autoritat competent per dur a terme el desconfinament de Catalunya, la qual que, segons la seva opinió "no es pot gestionar a 600 quilòmetres de distància".

En roda de premsa, el president català ha explicat que demà portarà a la reunió de presidents autonòmics el pla que ha aprovat aquest dissabte el Govern per al desconfinament progressiu de Catalunya, basat en un informe de l'epidemiòleg Oriol Mitjà i el seu equip d'experts.

Torra ha reivindicat que sigui la Generalitat la que gestioni aquest pla i, per això, plantejarà a Sánchez tres propostes: que aixequi l'estat d'alarma a tot Espanya, que ho faci només en les autonomies que ho sol·licitin o, en cas contrari, que retorni a la Generalitat les competències per desplegar-lo.

Recomana que els menors surtin per franges

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat a les famílies que surtin al carrer a passejar amb els seus fills per franges. Contràriament a la proposta aprovada en el Consell de Ministres del govern espanyol, en què a partir d'aquest diumenge es permetrà sortir al carrer als infants una hora al dia de les 9 del matí a les 9 del vespre, Torra ha demanat que els menors de 6 anys surtin de les 11 del matí a la 1 i que aquells que en tenen més de 6 ho facin de 4 a 6 de la tarda. D'aquesta manera, ha assenyalat el cap de l'executiu català, s'evitaran aglomeracions i es reduiran els possibles contagis. Segons Quim Torra, "de com es gestioni la nostra mobilitat dependrà la salut de tots".

Els nens i nenes fins a 14 anys podran sortir amb joguines i se'ls permetrà saltar, córrer i jugar, però no podran accedir a parcs o zones infantils. Tampoc es podran allunyar més d'un quilòmetre del seu domicili.