La CUP vol que el Departament d'Interior obri una investigació al voltant del comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent. Segons assenyalen en un comunicat, el comissari hauria ordenat als agents, a través d'una instrucció, fer constar en les actes que el detall dels fets, encara que l'infractor obeeixi les instruccions. Els cupaires denuncien que la instrucció del comissari podria ser constitutiva d'un delicte de prevaricació i per això volen que dimiteixi, "a banda d'ordenar als agents que cometin un delicte de falsedat en un document públic en exercici de les seves funcions, per imposar una sanció sense base legal".

La CUP recorda que l'advocació de l'Estat i diversos juristes ja han advertit que el Reial Decret de l'estat d'alarma no estableix un règim sancionador concret en cas d'incomplir les mesures establertes.

La formació anticapitalista entén que el comunicat intern emès pel comissari Sallent és "extremadament greu" ja que implica donar ordres als agents dels mossos "per fer constar fets falsos a les actes aixecades", vulnerant el principi de legalitat i la presumpció d’innocència.

A banda del cessament immediat de Sallent, la CUP també demana a compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, al Parlament per donar explicacions de la instrucció que el comissari en cap va enviar als agents, com també de la gestió general dels expedients que s'han imposat en el marc de l'estat d'alarma.