El president del Grup Met, Francesc Maristany, ha afirmat avui que pot aconseguir un milió de test del coronavirusi que així l'hi ha fet saber al Govern central i la Generalitat, que de moment no li han fet cap comanda.

En declaracions a RAC1, Maristany ha assegurat que ahir va parlar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, qui li va indicar que «procedirien a la compra» d'aquestes proves, sense «avançar en res més concret».

Ha lamentat així mateix que «ningú» de l'Executiu central l'hagi trucat, malgrat haver-se posat a disposició de les administracions durant aquesta emergència sanitària.

Maristany ha detallat que els test, «produïts amb garanties per deu fàbriques situades entre Singapur i Corea», poden trigar entre una setmana i deu dies a fabricar-se i podrien transportar-se en 24 hores. «La capacitat de producció està minvada, però segueix funcionant. Però cada dia que passa hi ha més demanda», ha avisat.

El Grup Met és una empresa logística que va ser fundada el 2003 al Masnou (Maresme) i que opera en sectors com la moda, la construcció, els electrodomèstics o l'automoció.