Agents dels Mossos d’Esquadra, coordinadament amb les Policies Locals, desplegaran a partir d'avui divendres i durant tot el cap de setmana controls policials específics a les principals carreteres i autopistes catalanes en el marc de l'aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes a la normativa especial vigent actualment.

Agents de les Àrees Regionals de Trànsit i les Àrees Regionals de Recursos Operatius s'encarregaran de dur a terme aquests punts de control en vies interurbanes i d'entrada a municipis de segones residències. Els agents controlaran que els vehicles que circulen per les vies no estan infringint les mesures de restricció decretades des del passat 15 de març.

El confinament afecta a tota la població, que s'ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana. Per aquest motiu, els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el Real Decret d'Estat d'Alarma i, a més si el vehicle està ocupat per més d'una persona, es procedirà a denunciar també per aquest fet. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Les activitats a l'aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer estan prohibides. Els Mossos també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.

La Policia de la Generalitat, conjuntament amb Protecció Civil, fan una crida a la població perquè respecti el confinament decretat durant tota la setmana (inclòs dissabte i diumenge) i no surti de casa a no ser per causes de força major o les que es preveuen legalment Des del Cos de Mossos d'Esquadra s'apel·la a la responsabilitat i solidaritat de la població per tal d'evitar la propagació del Covid-19 i el col·lapse del sistema sanitari.