Els taxistes només podran portar un client per vehicle mentre duri l'emergència sanitària pel coronavirus, excepte si s'acompanyen menors, persones amb discapacitat o per alguna altra causa justificada. Així ho ha traslladat aquest dijous l'Institut Metropolità del Taxi (IMT) als conductors després que aquest dijous el BOE publiqui una disposició al reial decret de l'estat d'alarma en aquest sentit. La mesura ja està vigent i tindrà validesa fins que s'aixequi l'estat d'alarma. El text també regula altres aspectes, com el de les empreses de lloguer de vehicles, que podran oferir els seus serveis només per oferir vehicles destinats al transport de mercaderies. Per als d'ús particular, només acceptaran el retorn dels seus vehicles.

Sobre les oficines de lloguer de vehicles, es podran obrir si és per a vehicles destinats a l'ús professional de repartiment de mercaderies "amb el fi de garantir el funcionament de les operacions de transport" i "assegurar l'abastiment de productes a la població". Les oficines que estiguin disponibles al públic hauran de prendre totes les precaucions per prevenir el contagi del covid-19.

D'altra banda, als autobusos públics en que els conductors no estiguin protegits per un mampara, els passatgers hauran d'accedir per la porta del darrera, amb l'excepció dels qui hagin de comprar un bitllet. A més, en la mesura del possible, el conductor haurà d'activar i l'obertura de portes per evitar que els passatgers utilitzin els polsadors. El text també insisteix en la necessitat d'ocupar com a màxim un terç de les places disponibles i la fila del darrera del conductor ha quedar buida.

La disposició també recull que els certificats d'aptitud professional (CAP) que hagin expirat des de l'1 de març seran vàlides fins quatre mesos després de la finalització de la declaració de l'estat d'alarma i prorrogables a un mes més "si les circumstàncies ho fessin necessari".