Els fets delictius registrats a Catalunya des de que el Govern de la Generalitat va demanar el confinament dels catalans i el tancament del país el passat 14 de març per la crisis del coronavirus han experimentat una baixada dràstica situant-se molt per sota de la mitjana habitual. Les mesures extraordinàries aprovades pel govern espanyol amb la publicació del Real Decret d'Estat d'Alarma que preveuen la restricció de la mobilitat de les persones i el confinament de la ciutadania, entre d'altres, han comportat una baixada notòria dels fets delictius.

Les detencions també experimenten la mateixa corba delinqüencial descendent, de manera que a partir del dia que entra en vigor l'Estat d'Alerta cauen en picat Si comparem el primer dia del mes de març amb el passat dilluns 16, la baixada és superior al 50%, passant de 146 detencions el dia 1, a 59 el dia 16, el que suposa una reducció de 87 detencions.

Els furts baixen tant a Catalunya com a Barcelona. Si la mitjana de furts que es produeixen a tot el territori català durant el mes de març és del voltant de 550 fets diaris, a partir del 14 de març baixen fins arribar a 103 furts denunciats. El mateix comportament es manté a la capital catalana. . Els furts, que ocupen al voltant del 60% del l'activitat delinqüencial que es denuncia a la ciutat, s'ha reduït dràsticament, passant d'una mitjana de 300 fets diaris a 25 registrats el dilluns, 16 de març.

Pel que fa als robatoris violents denunciats a Catalunya, tant a la via pública com en els transports i establiments comercials, les dades delinqüencials experimenten la mateixa línia descendent, passant d'una mitjana de 90 fets diaris durant les dues primeres setmanes del mes, a 14 fets denunciats el dilluns passat, 16 de març. A Barcelona les dades relacionades amb robatoris violents apunten la mateixa tendència i baixen fins a situar-se a 7 fets quan la mitjana és de 50 diaris.