L'eurodiputada d'ERC Diana Riba i les també eurodiputades del grup Verds/ALE Terry Reintke i Alice Kuhnke han demanat a la Comissió Europea i al Consell Europeu que es garanteixi el suport a les dones que pateixen violència de gènere davant un «possible augment» de la violència durant el confinament pel coronavirus. «No totes les llars són un lloc segur», apunten les tres eurodiputades en una carta dirigida a la presidenta de la Comissió, Ursula Von der Leyen, l'eurocomissària d'Igualtat, Helena Dalli, i el president del Consell Europeu, Charles Michel. En la carta, Riba, Reintke i Kuhnke demanen a la Comissió i al Consell que «assegurin que els estats membres no redueixen o desvien recursos existents» contra la violència de gènere. «Hem de prendre'ns aquest problema molt seriosament des del principi i treballar per assegurar el reforç dels recursos de suport», subratllen.

Les tres eurodiputades dels Verds/ALE proposen un reforç dels serveis d'ajuda, oferir ajuda legal a través d'internet, finançar refugis per a víctimes i fer una campanya per informar sobre aquesta qüestió, entre d'altres.

«L'amenaça de la violència de gènere és una realitat a Europa que afecta principalment dones i infants. La nostra preocupació es basa en el fet que a la Xina la violència de gènere s'ha gairebé duplicat des que les ciutats han decretat el confinament», adverteixen Riba, Reintke i Kuhnke.

A més, les tres eurodiputades dels Verds/ALE alerten que "les situacions d'incertesa" poden "causar frustració" i "portar a un augment de les agressions i la violència dins de les llars".

«El confinament es pot convertir en un infern per a algunes dones»

«El confinament es pot convertir en un infern per a algunes dones»Riba creu que «el que va passar al país asiàtic passarà també a Europa». «El confinament està sent dur per a tothom, però per a algunes dones es pot convertir en un infern i els pot costar la vida», alerta.

L'eurodiputada d'ERC també demana incloure la violència masclista en la llista de «crims europeus» per tal de poder fer una «lluita coordinada arreu d'Europa contra aquestes violències».

"Fins ara, Europa ha estat massa absent en aquesta crisi i cal revertir aquesta situació. Cal que, a banda de parlar de fronteres i d'ajuts econòmics, que seran molt necessaris, també mostrem lideratge polític. En un moment de vulnerabilitat per a tantes dones, ara és el moment de fer el pas i demostrar que la violència masclista és un problema europeu", reivindica Riba.