A la portaveu del Govern, Meritxell Budó, li "estranya" que l'Estat "encara digui" que el coronavirus "no entén de territoris" però que, en canvi, tanqui les seves fronteres. En declaracions a TV3 aquest dimarts a la tarda, la consellera de Presidència ha constatat que "tots els governs" estan aïllant els territoris -una mesura que considera "importantíssima-, mentre l'Estat es nega a avalar el Pla de Contingència de la Generalitat -tot i que sí que ha aprovat tancar les Illes Balears. Malgrat tot, Budó també ha opinat que les noves mesures anunciades aquest migdia per Sánchez són "necessàries": "Benvingudes siguin".

Budó ha valorat així l'anunci de Sánchez sobre la mobilització de 200.000 milions d'euros -prop del 20% del PIB de l'Estat- per fer front a la crisi derivada del coronavirus. D’aquests, 117.000 MEUR seran "íntegrament públics" i la resta es complementarà amb recursos privats. L'Estat destinarà 100.000 MEUR en línies d'avals de garanties públiques per promoure la liquiditat de les empreses i 17.000 MEUR per pal·liar les conseqüències econòmiques de la covid-19 en col·lectius vulnerables.

Budó també ha afegit que el president del Govern, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, tenen tos, febre i malestar. Tots dos han donat positiu de coronavirus. La resta del Consell Executiu no té símptomes de la malaltia i segueix treballant, tal com ha afirmat la portaveu.