D'acord amb les raons d'emergència sanitària establertes en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, Loteria de Catalunya informa que queda suspesa la venda de tots els jocs de Loteries de Catalunya a partir d'avui, 16 de març a les 17:00 hores, i fins a nova data.

També queden suspesos, a partir d'avui, els sortejos de tots els jocs, excepte els de l'Express, que ho seran a partir de demà, 17 de març.

Els membres de l'organització adverteixen que tots els bitllets comprats pels sortejos que han estat suspesos mantindran la seva validesa fins a la nova data de celebració i, per tant, s'hauran de conservar fins llavors.

La caducitat del cobrament dels premis s'interromp i es reprendrà a la fi del període d'estat d'alarma, sumant els dies que quedaven pendents en el moment de la suspensió.

El pagament de premis mitjançant els terminals situats en els punts de venda habituals també queda suspès durant la vigència de l'estat d'alarma. No obstant això, les entitats financeres concertades que romanguin obertes en virtut del Reial Decret, podran pagar els premis d'un import superior a 120 euros i fins a 150.000 euros, tret del cas de la Grossa, en què l'import dels premis que es pot cobrar a les entitats financeres és igual o superior a 50 euros.

Amb aquestes noves pautes, Loteries de Catalunya se suma a les mesures que ja havien pres Loterias del Estado o ONCE.