L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent de l'Ministerio de Sanitat, ha informat aquest diumenge que no hi ha cap dada actualment que permeti afirmar un agreujament de la infecció per covid-19 o coronavirus amb l'ibuprofèn o altres antiinflamatoris no esteroides.

Per, això assegura que no hi ha raons perquè els pacients que estiguin en tractament crònic amb aquests medicaments els interrompin.

"La possible relació entre l'exacerbació d'infeccions amb ibuprofèn o ketoprofèn és un senyal que està en avaluació per a tota la Unió Europea en el Comitè d'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància a sol·licitud de que l'agència de medicaments francesa (ASNM)", explica.

Aquesta anàlisi encara està en marxa i es preveu que finalitzi previsiblement al maig "però, amb la informació disponible és complex determinar si aquesta associació existeix, ja que l'ibuprofèn s'utilitza per al tractament dels símptomes inicials de les infeccions i, per tant, la relació causa-efecte no és fàcil d'establir ".

L'AEMPS recorda que les fitxes tècniques dels medicaments que contenen ibuprofèn ja indiquen que aquest medicament pot emmascarar els símptomes de les infeccions, "el que podria retardar el seu diagnòstic i ser la causa que es diagnostiquin en estadis més florits, encara que això es fa a les infeccions en general, no específicament a la infecció per covid-19 ".

Per la resta, les guies recomanen l'ús de paracetamol per al tractament simptomàtic de la febre com a primera alternativa. No obstant això, tampoc hi ha cap evidència que contraindiqui l'ús d'ibuprofèn en el tractament de símptomes menors. En ambdós casos, recorda, els medicaments han de ser utilitzats d'acord amb la fitxa tècnica i la menor dosi capaç de controlar els símptomes.