El cap de l'executiu central, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, van acordar «ajornar» la segona reunió de la taula de diàleg sobre Catalunya «fins que la situació sanitària» derivada de la pandèmia del coronavirus «estigui en una altra fase». Així ho va anunciar en un breu comunicat l'Oficina del President, després que Sánchez parlés ahir a la tarda amb Torra per comunicar-li la seva decisió de declarar l'estat d'alarma.

El cap de l'executiu central li va explicar al president de la Generalitat que les concrecions d'aquest estat d'alarma «les traslladarà a la reunió que tenen per videoconferència a les deu del matí», afegia el comunicat. «Així mateix, els dos presidents han acordat ajornar la taula de negociació fins que la situació sanitària estigui en una altra fase», va explicar l'Oficina del President.

D'aquesta manera, Torra va avalar posposar la taula de diàleg sobre Catalunya, la primera sessió de la qual va tenir lloc el passat 26 de febrer a la Moncloa, tot i que aquesta setmana va suggerir tornar a reunir-la per via telemàtica.

Els equips negociadors de la Generalitat i el Govern van acordar en la primera sessió de el 26 de febrer que la taula es reunirà amb periodicitat mensual i de forma alternativa a Madrid i Barcelona. Es preveia que la taula de diàleg celebrés la seva segona reunió al llarg de la primera quinzena de març, i de fet dimecres Torra va arribar a proposar efectuar-la per videoconferència donada la pandèmia del coronavirus.