14 de març de 2020
14.03.2020
Emergència per coronavirus

Dues morts més i 206 nous casos eleven a 715 el total de positius a Catalunya

Vuit persones han perdut la vida, hi ha 41 greus i 65 professionals sanitaris infectats

14.03.2020 | 17:07
Dones amb mascaretes al carrer.

El Departament de Salut ha informat que en les últimes hores s'han detectat 206 nous casos de coronavirus a Catalunya i dues persones han mort, dues dones amb patologies prèvies. Això fa que la xifra total se situï en 715 positius i 8 morts, tres relacionats amb el brot d'Igualada. Del total d'afectats, 41 persones estan en estat greu i hi ha 65 professionals sanitaris infectats. Pel que fa Igualada, hi ha un total de 70 positius des que es va declarar el brot. Quatre persones estan greus i tres, amb patologies prèvies importants i edats compreses entre els 71 i els 86 anys, han mort. Entre els 70 infectats hi ha 41 professionals sanitaris.

En roda de premsa el director de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Xavier Llebaria, ha defensat les accions de la conselleria de Salut per afrontar el coronavirus. Segons ha explicat, han actuat d'acord amb els paràmetres que recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS) prioritzant primer la contenció del virus i després aïllant els cassos positius. Llebaria ha dit que el virus a Catalunya es troba en la fase d'expansió i que segueix els criteris "esperables" de la corba epidemiològica.

Pel que fa al criteri per analitzar els possibles cassos de coronavirus, ha dit que actualment es treballa "coordinadament" i que es fan els tests a les persones a qui prioritàriament s'han de fer. En concret, ha dit que es fan les proves a aquells malalts greus d'acord amb un criteri clínic, als professionals sanitaris i a aquells professionals que estan a càrrec de persones vulnerables. "Hem de prioritzar a qui fem la prova del coronavirus", ha apuntat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook