El Departament de Salut confirma un total de 135 positius nous a Catalunya per coronavirus SARS-CoV-2. Des de l'inici de la pandèmia, han mort 6 persones amb la Covid-19, tres dels quals arran del brot d'Igualada. Les víctimes d'aquest brot eren una dona de 71 anys; una de 83 i un home de 86 anys, tots ells amb patologies prèvies importants.

Del nombre total de casos, 25 són greus. En relació als professionals, hi ha un total de 49 casos positius i 400 confinats. Paral·lelament, ja han rebut l'alta mèdica 3 persones.

Salut recorda les mesures preventives d'higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d'afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d'infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s'han de prendre precaucions especials amb els animals a l'Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

La Comunitat de Madrid és la que acumula més afectats

Per altra banda, el Ministeri de Sanitat xifrava, a la una del migdia, 260 casos de coronavirus a Catalunya, i gairebé 3.000 els de l'Estat. La Comunitat de Madrid acumula 1.388 positius. Per darrere se situa Euskadi, amb 346.

El territori català ja és el tercer en nombre de casos, mentre que la Rioja en registra 205. Superen el centenar Andalusia (115) i Castella la Manxa (115), i estan a prop el País Valencià (94) i Castella i Lleó (92).

El Ministeri també ha informat que hi ha 84 víctimes mortals i que s'han donat 189 altes.