Adif i Adif Alta Velocitat (AV) han tancat 2019 amb una inversió conjunta de 1.798 milions d'euros, un augment del 15% respecte al total de 2018 en termes homogenis. En concret, Adif ha executat inversions per 578 milions d'euros, un 48% superior a la xifra de l'any anterior. Aquesta dada representa el volum més gran d'execució en la xarxa convencional des que va estar vigent l'anterior Contracte-Programa amb l'Estat 2007-2010. Per la seva banda, la inversió executada per Adif AV ha arribat als 1.219 milions d'euros, un 4% més en termes interanuals. En matèria de finançament, el total d'ajudes comunitàries rebudes el 2019 han ascendit a 319,3 milions d'euros, un 41,3% més que l'any anterior.

L'any passat, Adif va invertir 128 milions d'euros en els nuclis de les rodalies de Catalunya. En concret, es van invertir 10 milions d'euros en les obres per la renovació integral entre Maçanet i Caldes de Malavella i quatre milions més en la remodelació de l'estació de Bellvitge.

En la rodalia de Madrid, Adif va invertir 78 milions d'euros. L'empresa va destinar 50 milions d'euros en la renovació de la via i electrificació del túnel d'Atocha - Recoletos - Chamartín - estació de Recoletos i catorze milions més en la remodelació de l'estació de Chamartín, entre altres.

Del total de l'execució pressupostària de la companyia, 82 milions d'euros van anar destinats a obres d'emergència per fer front als danys en la infraestructura produïts pels diferents temporals del llarg de l'any.

El principal volum d'inversió d'Adif Alta Velocitat s'ha mantingut en la LAV Madrid - Galícia, amb una execució de 363 milions d'euros, fonamentalment en obres de plataforma i implantació de la via.

En paral·lel, l'empresa va rebre 319,3 milions d'euros d'ajuts provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i Connecting Europe Facility - Mecanisme Connectar Europa (CEF).