El Departament de Salut ha confirmat quatre nous casos de coronavirus a Catalunya i s'arriba així als 28 positius en total. En tots els casos s'ha pogut trobar l'origen del contagi i tots estan en estat lleu. Entre els quatre casos nous hi ha un home de 30 anys de Barcelona que va estar amb persones que van viatjar a Itàlia. Els altres són persones que han estat en contacte amb un cas anteriorment confirmat. Es tracta d'una dona de 61 anys, un home de 51 anys i una dona de 86 anys, tots ells de Barcelona.

D'altra banda, aquest dimecres s'ha reunit per primer cop el consell assessor del pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc.

En el marc de la reunió s'ha decidit assumir les recomanacions del Ministeri de Sanitat pel que fa a les competicions esportives i analitzarà cada cas amb la Secretaria General de l'Esport, els organitzadors i els ajuntaments implicats. El consell ha estat presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i també hi han participat la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Buch.

Cal recordar que el Ministeri va decidir ahir celebrar a porta tancada les competicions esportives professionals en les quals s'espera una alta presència d'aficionats provinents de les zones de risc del coronavirus, les quatre regions del nord d'Itàlia (Llombardia, el Vèneto, el Piemont i l'Emília-Romanya), la Xina, el Japó, Corea del Sud, l'Iran i Singapur.

Pel que fa a la resta d'esdeveniments esportius o de competicions no professionals que no tinguin un impacte classificatori i que tinguin a veure amb les zones de risc abans descrites, la recomanació és suspendre-les o ajornar-les. Aquesta mesura no s'estén a les competicions, professionals o no, implicades en processos de classificació o rànquings internacionals i que tinguin un impacte reduït pel que fa a número d'aficionats.