04 de març de 2020
04.03.2020

L'alcalde d'Argentona dimiteix després d'admetre abusos sexuals a una jove

Eudald Calvo admet els fets en una reunió de la candidatura Unitat-Argentona per la república

05.03.2020 | 06:30

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha dimitit del càrrec després d'haver reconegut dimarts, públicament, que fa uns anys va abusar sexualment d'una jove que era amiga de la que aleshores era la seva parella. La denúncia es va fer a Twitter, a través d'un compte anònim. Ahir, Unitat - Argentona per la república va anunciar que, en una reunió extraordinària celebrada abans-d'ahir, Calvo va posar el càrrec a disposició de l'assemblea de la candidatura, que va acceptar la seva dimissió.

En un comunicat, Unitat-Argentona per la república exposa que Calvo va explicar a l'assemblea la seva versió dels fets i que va reconèixer «els fets masclistes de què se l'acusava». L'exalcalde va demanar disculpes públicament, encara que segons la seva versió alguns mitjans haurien tergiversat els fets.

En aquest context, Unitat - Argentona per la república agraeix la decisió de Calvo de dimitir «de manera conseqüent amb l'ideari del partit» i li reconeix «tota la tasca que ha dut a terme, tant en la passada legislatura com en aquesta, així com la generositat i coherència d'aquest acte». La candidatura municipal tanca el comunicat advertint que «emprendrà les accions legals pertinents contra les difamacions que s'han produït o es puguin produir al respecte».


Expulsió de la CUP

La CUP va expulsar l'alcalde d'Argentona d'aquesta formació fa diversos mesos després de conèixer aquests fets i negar-se aleshores Calvo a assumir responsabilitats i a dimitir del càrrec, segons va informar ahir el partit anticapitalista. En un missatge publicat dimarts al vespre al Twitter, Calvo, que era alcalde des de 2015 i que en les eleccions de 2019 va concórrer en una candidatura unitària de la qual també formava part ERC, va demanar públicament disculpes «sinceres i honestes» i va assegurar que li «toca reflexionar molt i treballar per canviar».


El cas de Verges

El gener passat, una regidora de la CUP a l'Ajuntament de Verges va acusar un company d'«assetjament psicològic». Tal com va avançar Diari de Girona (31/01/2020), es tracta de la que era segona tinent d'alcalde i regidora d'Atenció a les persones, Susagna Ribas, que va anunciar que abandonava l'equip de govern per passar a l'oposició com a edil no adscrita i sense retribució econòmica (a Verges només hi ha un grup municipal, Junts fem poble-la CUP, que governa amb nou regidors). La CUP va donar suport a la regidora i va explicar que van expulsar el presumpte assetjador del partit el mes de juny del 2019.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook