La Fiscalia de Barcelona demana 18 anys i mig de presó per a Manuel Murillo, el veí de Terrassa d'extrema dreta acusat d'haver planejat matar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en venjança per la exhumació de Franco de la Valle de los Caídos. En el seu escrit de qualificació remès al jutjat, la Fiscalia acusa dels delictes d'homicidi en grau de proposició, tinença i dipòsit d'armes i municions prohibides, així com explosius, a Manuel Murillo, fill de l'últim alcalde franquista de Rubí i vinculat a entorns d'extrema dreta.

De fet, l'home, que portava tres dècades treballant de vigilant de seguretat i tenia un arsenal d'armes a casa, va ser detingut al novembre del 2018, després que ho denunciés davant dels Mossos una dirigent local de Vox que formava part dels grups de whatsapp on l'acusat va anunciar la seva intenció de matar Sànchez.

En el seu escrit, el ministeri públic demana a més que s'apliqui l'agreujant de discriminació ideològica al processat, que segons la Fiscalia va demanar entre els seus contactes de WhatsApp «ajuda i organització» per perpetrar el magnicidi.

L'acusat, de 64 anys, va començar entre el juliol i l'agost del 2018 a difondre missatges contra el Govern d'Espanya, en un grup integrat per «persones afins a la ideologia política nacionalista i conservadora», a la majoria de les quals no coneixia personalment.