El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat que la primera reunió el dimecres de la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat «no és una operació de propaganda» sinó «un pas molt important políticament». Després de la celebració d'unes «jornades antirepressives» organitzades pel seu partit, Aragonès ha destacat que la d'aquesta setmana és «una reunió molt important» perquè per primera vegada l'independentisme podrà «formalitzar» les seves propostes «en una taula que reconeix un conflicte polític» amb relació a Catalunya.

Tot i això, el Govern no ha dit encara qui acompanyarà el president de la Generalitat, Quim Torra, i al propi Aragonès en l'esmentada taula de negociació, mentre que l'Executiu central sí que ha donat ja a conèixer els noms que aniran en la seva representació.

El dirigent d'ERC ha dit referent a això que serà el president Torra qui anunciï «quan consideri oportú» els integrants de la delegació catalana però ha afegit que, en tot cas, estan treballant «colze amb colze» els dos socis de govern per «estar a l'altura» de les circumstàncies. En les «jornades antirepressives» que aquest matí han celebrat els republicans, Aragonès ha recordat que, la part catalana posarà sobre la taula «la fi de la repressió» que comporta aquesta «causa general contra l'independentisme». "Tot i que hem forçat a el Govern de l'Estat a l'diàleg i a la negociació, sabem que hi ha altres poders de l'Estat que continuaran amb la seva dinàmica repressiva", ha afirmat el dirigent d'ERC, que tot i així ha avisat: "Seguirem lluitant tot i la repressió "