El president de la Generalitat, Quim Torra, descarta reunir per primera vegada la taula de diàleg entre governs dilluns que ve 24 de febrer "per raons de caràcter personal i privat d'agenda" i proposa al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, fins a cinc dates a partir de demà: 21, 23, 26, 27 i 28 de febrer.

A través d'una carta que ha enviat aquest matí a Sánchez, el president català ha lamentat que el diàleg "no comenci amb bon peu" i li retreu que fer propostes de dates a través dels mitjans de comunicació "no és la manera de mostrar que es vol un diàleg honest i fructífer". Pel que fa al contingut de la reunió, Torra avança que la delegació catalana vol tractar l'exercici del dret a l'autodeterminació i la fi de la repressió. I inclou la proposta de "mediació internacional".

Després que ahir la Moncloa fes pública a través de la premsa la proposta del 24 de febrer a la Moncloa, Torra li ha transmès amb una carta el seu malestar pel fet que no fos una data pactada per les dues parts. "Vós i jo vam quedar en la reunió al Palau de la Generalitat que la data, així com el lloc de la reunió i l'ordre del dia, es fixarien a través d'uns equips tècnics designats per tots dos", ha recordat el president català.

Torra assegura que està a disposició de fixar aquestes qüestions "com més aviat millor" però argumenta que la reunió no es pot fer dilluns "per raons de caràcter personal i privat" de la seva agenda. I afegeix que aquesta qüestió d'agenda ja va ser comunicada a la Moncloa ahir en el moment que el gabinet de la presidència de Sánchez va proposar el 24 a través d'una trucada de telèfon. Per aquest motiu, Torra assegura que encara li va sorprendre més que, 20 minuts després, el govern espanyol anunciés públicament la proposta.

Tot i aquesta disputa sobre la data de la reunió, Torra garanteix que la seva disposició a reunir la taula de diàleg "com més aviat millor" és "completa". I li ofereix fins a cinc dates en els propers dies: demà divendres 21 de febrer, diumenge 23 o dimecres, dijous o divendres de la setmana que ve (26, 27 i 28 de febrer).

Torra assegura que la delegació catalana està preparada per començar la negociació i avança les qüestions que portaran a la reunió: Reconeixement i exercici del dret a l'autodeterminació i fi de la repressió, amnistia i reparació. Així mateix, també afegeix "condicions favorables" per a la negociació: calendari de treball, sistema de validació i proposta de mediació internacional, i reconeixement de totes les parts en conflicte, incloent presó i exili.