l 8 de març del 2017 Fèlix Millet va delatar CDC per cobrar comissions il·legals, en una confessió al judici del cas Palau que va causar pànic a un xat de caps locals del partit, que van titllar de «senil» l'expresident del Palau de la Música, tot i que van admetre que suposava «el final d'una època». Així es desprèn d'un informe de la Guàrdia Civil que consta en el sumari de la investigació del titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona sobre la suposada adjudicació irregular de subvencions de la Diputació de Barcelona a entitats afins a l'extinta CDC.

Un dels detinguts al maig del 2018 en el marc d'aquesta investigació va ser l'alcalde de Tordera, Joan Carles García, a qui la Guàrdia Civil va intervenir un telèfon del qual ha pogut extreure les converses polítiques que compartien diversos alcaldes i càrrecs locals del PDeCAT -la formació hereva de CDC- a la comarca barcelonina del Maresme en un xat de Whatsapp.

En la seva sonada declaració judicial del 8 de març del 2017, Millet -que va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona a 9 anys i vuit mesos de presó- va involucrar CDC en el cobrament de comissions il·legals al cas Palau, fet pel qual el tribunal va imposar a l'extresorer del partit Daniel Osàcar 4 anys i cinc mesos de presó en donar per provat que el partit es va lucrar amb 6,6 milions d'euros de l'espoli de la institució cultural.

Pocs minuts després de la confessió de Millet, que per primera vegada va trencar el seu silenci per posar contra les cordes l'antiga Convergència, el líder del PDeCAT a Dosrius Carles Bosch va donar l'alarma al xat de whatsapp amb càrrecs locals del partit: «quina sensació de pena, escoltant la declaració de Millet. És la imatge del final d'una època».

«Està culpabilitzant Convergència, confirmant els % que cobraven», va intervenir l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montse Garrido, afirmació davant de la qual Bosch es va queixar: «la merda està ja escampada».

«Quina credibilitat té un paio que diu que està senil i que ha trigat un grapat d'anys a parlar i ho fa a l'últim moment per treure alguna reducció de la seva condemna?», va preguntar Neus Serra, portaveu del PDeCAT a Malgrat de Mar. Li va replicar la tinent d'alcalde d'Argentona Montserrat Cervantes: «perdoneu la negativitat, però ho veig com un inici d'un final. A ERC estan aplaudint. Ara cal que Pujol també parli del que sap i ha callat, ens ho deu als que volem intentar recuperar la credibilitat en un projecte polític i de país».

L'alcaldessa de Calella i llavors diputada postconvergent al grup de JxSí Montserrat Candini va demanar paciència: «Aquests dies no seran gens fàcils per a cap de nosaltres, però cal que fem un cordó sanitari taxatiu. La gent del PDeCAT som gent honrada».