Els membres del cos de Mossos d'Esquadra es podran prejubilar amb 59 anys a partir de 2021, arran de l'acord que han signat aquest dimecres sindicats i la Conselleria d'Interior de la Generalitat, han informat el Departament i el sindicat Sap-Fepol a Europa Press.

La portaveu de Sap-Fepol, Imma Viudes, ha explicat que s'aplicarà un sistema similar a què fan servir les policies municipals, de manera que els membres de el cos rebran una "bonificació" respecte a l'edat de jubilació que estipuli la llei en funció de la seva antiguitat.

"Qui porti 37 anys cotitzats, tindrà una bonificació sobre l'edat legal prevista de sis anys, i podrà anar-se'n amb 59", mentre que una persona amb 36 anys d'antiguitat en el cos pot jubilar-se cinc anys abans del que estipuli la llei del moment, ha explicat Viudes.

El sindicat ha qualificat l'acord d'"històric". Ha celebrat que l'han aconseguit després de dos anys de negociació i ha destacat que en el text el Govern es compromet a impulsar durant 2020 el desplegament normatiu que permeti l'entrada en vigor de la jubilació anticipada l'any que ve.

Sap-Fepol també apunta que, en l'acord, es recull que la Generalitat atorgarà les "partides pressupostàries necessàries per fer efectiu aquest compromís".

A més, el sindicat ha celebrat "l'àmplia majoria d'organitzacions sindicals" que han signat l'acord aquest dimecres, el que considera una mostra de la millora que aquest acord suposa per a les condicions de treball en el cos.