La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, va demanar ahir al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que «no cedeixi més davant d'una taula que no és de diàleg, sinó de xantatge» i que «deixi de legitimar» el president de la Generalitat, Quim Torra com a «interlocutor vàlid, perquè ha estat inhabilitat per la justícia». «Torra no vol diàleg, només vol parlar de com i quan separar Catalunya de la resta d'Espanya», va assegurar Roldán, preguntada per la insistència de Torra pel mediador internacional.

Segons la líder de Cs al Parlament, «el Govern ha d'assumir que Torra no pot continuar ni un dia més al capdavant de la Generalitat». És per això que demana a Torra que «faci un pas al costat» perquè considera que ja està inhabilitat. La líder de Cs a Catalunya va exigir a Sánchez que «deixi de donar ales» als partits independentistes amb la taula de diàleg.

D'altra banda, el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, va expressar ahir que «no podem permetre que Pedro Sánchez tapi el diàleg sobre el conflicte amb la Comissió Bilateral». Bosch va anunciar que convocarà la Comissió Bilateral, que presideix, quan estigui «madura», després d'acordar-ne l'ordre del dia. Però insisteix que el president espanyol no pot «frenar ni impedir» el diàleg polític amb «l'excusa» d'aquesta eina. Sobre la taula entre governs, el conseller també va replicar a JxCat que el mediador és «útil» quan les dues parts l'accepten. Bosch també va apostar perquè les forces sobiranistes arribin a un «acord» per formar Govern després de les eleccions.

Bosch prioritza la taula de diàleg entre els dos governs i va avisar que el document de 44 punts de Sánchez és «un aiguabarreig» perquè s'hi inclouen aspectes que fan referència al conflicte polític, que creu que s'haurien de tractar a la taula de governs. És per això que aposta perquè la Comissió Bilateral abordi només els temes sectorials del document i les aportacions que hi facin els departaments de la Generalitat.