El periodista Xavier Rius va ser agredit dissabte per una desena de persones que participaven al tall de l'avinguda Meridiana, a Barcelona, segons va denunciar ell mateix. Els fets van tenir lloc a les 9 del vespre. Rius, que ja havia cobert els talls reivindicatius en altres ocasions, afirma que va ser envoltat i increpat per alguns dels manifestants.

Els implicats, alguns dels quals anaven encaputxats, van demanar-li que esborrés els vídeos que havia gravat. Rius va negar-s'hi, afirmant que estava exercint els seus drets. A continuació, els manifestants van amenaçar-lo amb crits de «subnormal», entre altres insults. Seguidament, van envoltar-lo i el van agafar pel coll. El periodista va dirigir-se després als Mossos d'Esquadra, que es trobaven a 200 metres dels fets vigilant la concentració, per denunciar el que li havia passat. Els policies, però, es van limitar a assenyalar que la concentració estava autoritzada i que la seva feina era protegir-la. «Si vostè es posa enmig d'un grup d'una ideologia determinada, és evident que hi haurà conflicte», van dir els Mossos al periodista. Malgrat les seves insistències, els agents no van fer cap identificació.

Els talls de la Meridiana, com els de la carretera de Barcelona de Girona, es fan cada dia a les vuit del vespre. Uns dies abans de l'incident, Impuls Ciutadà i S'ha acabat van posar en marxa la campanya «Meridiana, Via Lliure» amb la finalitat d'acabar amb aquestes concentracions, i per a la qual han iniciat una recollida de signatures.