16 de febrer de 2020
16.02.2020

Aragončs reclama unitat i sumar forces per negociar amb l'Estat

?El coordinador d'ERC insta l'independentisme a acabar amb els «retrets» ?El Consell Nacional dels republicans aprova defensar l'amnistia i un referčndum d'autodeterminació a la taula de negociació

16.02.2020 | 06:30
El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragončs, durant l'obertura del consell nacional d'ERC.

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, crida l'independentisme a acabar amb els retrets i a evitar una «espiral» que no ajuda a avançar. «És l'hora de la feina», va dir en l'obertura del Consell Nacional d'ERC que es va celebrar ahir a Barcelona i durant el qual es va aprovar defensar l'amnistia dels presos i un referèndum d'autodeterminació a la taula de negociació entre Estat i Generalitat.

En aquest sentit, Aragonès veu les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya com una «excel·lent oportunitat» per fer créixer l'independentisme i que es pugui dur la força de les urnes a la mesa de negociació amb l'Estat.

El líder republicà, de fet, celebra que la gestió d'ERC hagi acabat arrossegant el Govern al diàleg amb el Govern espanyol i s'erigeix com a «trencaglaç» de la negociació: «Qui s'ho mirava amb displicència o escepticisme excessiu avui és el primer a defensar que hi ha de ser», va indicar.

Al respecte, Aragonès celebra que el diàleg amb l'Estat sigui ja una cosa «assumida pel conjunt de l'independentisme i pel Govern», en al·lusió directa a JxCat. Amb tot, el líder republicà assegura que l'objectiu d'ERC no és ara «patrimonialitzar les victòries» d'aquesta mesa, sinó que la finalitat ha de ser posar-les «al servei del país». Així, el també vicepresident recorda que ERC no ha fet possible el diàleg amb l'Estat «per tractar qüestions de gestió autonòmica», sinó que l'objectiu és «resoldre el conflicte polític». Pel vicepresident, aquesta capacitat de condicionar el Govern espanyol pot ser més forta si en les pròximes eleccions al Parlament l'independentisme creix.

L'acord del Consell Nacional d'ERC, aprovat en sessió ordinària, reivindica la taula de negociació entre Catalunya i l'Estat espanyol «com un espai polític necessari a través del qual construir una solució democràtica al conflicte polític actual». El document va rebre només un vot en blanc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook