El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va presentar, ahir, la Barcelona Opportunity Week, una proposta per pal·liar l'impacte de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) mitjançant un paquet d'ofertes turístiques per atreure visitants la setmana en què s'havia de celebrar el congrés.

Després d'una reunió mantinguda amb els agents econòmics de la ciutat, com el Gremi d'Hotelers, el Gremi de Restauradors, sindicats o patronals, Collboni ha explicat que l'objectiu és evitar les màximes cancel·lacions de visitants que tenien previst acudir a l'MWC (del 24 al 27 de febrer) possibles, així com atraure nous turistes. Salvant les diferències, la iniciativa recorda a la que impulsa el sector anualment el sector gironí el mes de gener, el Girona 10.

Així mateix, el tinent d'alcalde ha explicat que el sector tecnològic de la ciutat està treballant en la Barcelona Tech Spirit, una proposta que pretén mantenir les trobades entre empreses digitals que s'havien programat amb motiu del congrés de mòbils, suspès finalment per la GSMA per temor al coronavirus.

La Barcelona Opportunity Week, en la qual ja està treballant el consorci publicoprivat Turisme de Barcelona, oferirà ofertes en els sectors de la restauració, l'hostaleria i la cultura per «esmorteir» l'impacte negatiu de la cancel·lació del congrés, al qual estava prevista l'assistència de més de 100.000 persones.

La Barcelona Tech Spirit

Per la seva banda, la Barcelona Tech Spirit, organitzada per l'associació Barcelona Tech City amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Generalitat, se celebrarà del 24 al 26 de febrer, en un recinte encara per determinar, amb l'objectiu d'emparar els esdeveniments paral·lels a l' MWC que s'organitzaven a la ciutat aquests dies, principalment la trobada d'emprenedors 4YFN.

Collboni va destacar que aquestes dues iniciatives, que es concretaran la setmana que ve, són «reaccions en positiu» dels sectors productius de la ciutat «per mantenir al màxim l'activitat prevista als dies del Mobile, tot i que no se celebri».

En aquest sentit, va subratllar que la ciutat «llança un missatge de dinamisme, de capacitat de reacció, de mirar cap endavant, que és el que Barcelona ha fet històricament en aquests casos». Collboni va destacar la reacció ràpida de tots els actors econòmics de la ciutat i va insistir en transmetre un missatge de tranquil·litat, subratllant que Barcelona continua acollint visitants sense cap problema.

La majoria de les assegurances de viatge, especialment els contractats per particulars, no cobreixen cancel·lacions d'esdeveniments com el Mobile, encara que alguns dels comparadors assenyalen que depèn de la pòlissa triada. La cancel·lació del congrés, que havia de celebrar-se entre el 24 i el 27 de febrer a Barcelona, a conseqüència del coronavirus ha portat una infinitat de cancel·lacions, que ara particulars i empreses es pregunten si seran cobertes per les seves assegurances.

Des de Rastreator expliquen que les empreses que hagin contractat una assegurança business perquè els seus treballadors viatgin fins a l'esdeveniment tindran les despeses cobertes, sempre que triessin la protecció contra la «cancel·lació d'esdeveniments», freqüent entre empreses. La situació en el cas dels particulars és diferent, perquè des de Rastreator assenyalen que, encara que s'hagués contractat una assegurança de viatges prèvia al congrés, aquestes despeses quedarien excloses perquè la cancel·lació de la fira obeeix «a una causa externa a l'assegurat».

Solidaritat des de Madrid

El president de l'Associació Empresarial Hotelera de Madrid (AEHM), Gabriel García, ha traslladat el total suport del sector al Gremi d'Hotels de Barcelona després que s'hagi decidit cancel·lar el Mobile per la preocupació global generada pel brot del coronavirus entre l'organització i les empreses participants: «Soc conscient del mal que pot suposar a nivell econòmic la cancel·lació massiva i sobtada de reserves i, per això, em solidaritzo amb els meus companys de Barcelona».