Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, es va desmarcar davant del jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'origen de la fortuna de la seva família del cobrament d'una suposada comissió el 1991 procedent de la venda de Grand Tibidabo. Pujol Ferrusola va acudir a la seu de tribunal a Madrid poc abans de les deu del matí per declarar a petició de la societat Grand Tibidabo, que està personada com a acusació en aquesta causa. La compareixença amb prou feines va durar uns minuts en limitar-se el primogènit dels Pujol a contestar el seu advocat. La Fiscalia, per la seva banda, no va voler fer preguntes.

En aquesta part de la causa, el jutge José de la Mata investiga un ingrés de 8.532.409 pessetes registrat l'1 d'agost de 1991 a un compte bancari d'Andorra vinculat a Pujol Ferrulosa, que el jutge relaciona amb la venda a la Generalitat de la seu social del Consorci Nacional de Leasing (CNL) -origen de Grand Tibidabo- uns dies abans, el 25 de juliol.

D'altra banda, el 29 de juliol es va detectar un xec vinculat amb aquesta venda per valor de 9.365.000 pessetes, que va ser cobrat per Catalana de Mitjans i Edició SA, vinculada a Joan Anton Sànchez Carreté, assessor fiscal dels Pujol. El jutge sospita que la diferència entre aquestes dues quantitats «podria haver-se correspost amb pagament de comissions d'intermediació a Catalana de Mitjans i Edició».

Extracte bancari

Durant la seva declaració, a Pujol Ferrusola li van ensenyar l'extracte bancari de més de 8 milions de pessetes i, tot i que va admetre que efectivament és una ordre de pagament a favor seu, el fill de l'expresident va explicar que prové «d'una operació intrabancària». És a dir, segons la seva versió, no són diners nous, sinó que procedeixen d'un producte financer que va vèncer i que el mateix banc va transferir a un altre compte.