La Junta de Tractament de la presó de Lledoners va acordar flexibilitzar el règim penitenciari de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, que podrà sortir tres dies a la setmana, i del líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, de dilluns a divendres, per anar a treballar i exercir voluntariat. La presó de Lledoners ha aplicat als Jordis l'article 100.2 del reglament penitenciari, que pot ser d'ús immediat, encara que requereix la ratificació ulterior del jutjat de vigilància penitenciària i podria ser recorregut per la Fiscalia, tot i que això no paralitzaria la seva aplicació fins a la resolució judicial.

Protecció de la intimitat

La Generalitat no informarà ni de la data de l'inici de les sortides ni de les empreses ni entitats de destinació de Sànchez i Cuixart, en compliment de l'obligació de protegir la intimitat dels interns.

En el cas de Sànchez, la Junta de Tractament ha acordat aplicar l'article 100.2 per exercir voluntariat, la qual cosa li permetrà sortir de la presó onze hores al dia, tres dies a la setmana, sempre entre dilluns i divendres. A Jordi Cuixart, la presó de Lledoners li aplica l'article 100.2 per treballar i exercir voluntariat cinc dies a la setmana -de dilluns a divendres. Podrà estar fora de la presó nou hores i mitja cada jornada.

Un sol permís

Els tècnics que integren la junta de tractament de la presó han acordat aplicar l'article 100.2 als Jordis quan tots dos han gaudit d'un únic permís de 48 hores i estan a l'espera que el jutjat de vigilància els n'aprovi un segon de 72, al qual la Fiscalia s'hi oposa, de moment en el cas de Cuixart.

Un cop la Junta de Tractament ha acordat aplicar l'article 100.2 als Jordis, ho ha de comunicar de forma obligatòria a la jutge de vigilància penitenciària, sense que aquesta decisió passi per la Secretaria de Mesures Penals de la conselleria de Justícia, en mans de la republicana Ester Capella.