El PSC, En Comú Podem, el PPC, Cs i la CUP van evitar que el projecte de llei de contractes de serveis a les persones, conegut com a «llei Aragonès», arribi fins al ple del Parlament en votar en contra del dictamen durant la comissió d'Economia a la cambra catalana.

Per onze vots en contra i deu a favor -els de JxCat i ERC- els diputats van decidir que aquest projecte, que pren el nom del vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, no arribi a votar-se al ple.

La CUP i els comuns ja havien avançat el seu vot negatiu, el PPC i Cs havien anunciat que hi votarien a favor, mentre que el PSC, que va acabar decantant la balança, havia mantingut la seva decisió en interrogant fins ahir mateix.

Una norma polèmica

Fonts parlamentàries van explicar que, arran d'aquesta decisió, tots els partits de l'oposició van aconseguir tancar aquí el recorregut de la polèmica «llei Aragonès», que comptava amb el rebuig dels principals sindicats i entitats socials catalanes.

«Recordo que ningú va presentar una esmena a la totalitat», va ressaltar el diputat d'ERC Jordi Albert, el qual va assegurar que aquesta llei era una oportunitat «d'exercir sobirania» i no «tirar per terra» la feina de la ponència.

«Renunciem a exercir la nostra sobirania i això ha de quedar molt clar», va lamentar abans de retreure a l'oposició que participi en «falsos debats» i recordar-los que «els agradi o no els agradi, hi seguirà havent contractes».